Premiär på Familjen Addams

Dålig kvalité, jag vet!

Bildbomb från Familjen Addams i Hälleforsnäs. En kanonföreställning. Det är wn viss feeling att gå in i det gamla Kolhuser för att se teater. I år bjuder Kolhusteatern på Familjen Addams som jag sett på Östgötateatern. Familjen har ju en förkärlek för det makabra och det blir snudd på katastrof när dottern i familjen blir kär i en ”vanlig” pojke. Romeo & Julia, West side story m fl. Fel kärlek som ändå till slut blr rätt.

Med hjälp av en dryck blir pojkens mamma frispråkig i leken ”öppna upp dig” och det hela blir en middag som någon sällan har skådat. Det är lätt till skrattet och koreografin är mycket lekfull och bra. Duktiga dansare som tar till vara på varje cm av golvet.

Kläderna är riktigt bra och sminkningarna utsökta. Det är egentligen bara sången som falerar. I en musikal borde det finnas bättre sångare. Förra årets uppsättning av AIDA hade mycket bra sångare men jag vet inte om det var premiärnerver, svåra sånger eller för kluriga stämmor som fick även den omusikaliske att undra.

Men i sin helhet är musikalen väl värd att se. Manuset av Marscall Brickman och Rick Elice tillsammans med text och musikskaparen Andrew Lippa är välspelad och regissören Jesper Bengtsson och gänget har gjort ett ypperligt arbete!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *