Patrik Nilsson en Triathlonstjärna

I Julita utanför Katrineholm finns en klubb som fyller 3 år imorgon. Där tränas det simning, cykel och löpning. Slår man ihop de 3 grenarna i ett så kallar det för Trathlon. Det finns långa och korta distanser. Jag har gjort 2 korta distanser förra året. Simma 400 meter, cykla 2 mil och springa 5 km. Det är inte bara att göra grenarna en och en, man måste vara på G när det gäller att byta om och få av sig våtdräkten, på med strumpor och skor och hjälm och tröja, sen kasta sig på cykeln och efter det av med hjälm och byta skor för att springa. Benen är tunga, det kan jag lova.

Killen till höger heter Patrik Nilsson och är en av Sveriges bästa Triahleter just nu. Han har alltså simmat ,8 km, cyklat 18 mil och sen sprungit ett matarhon. Fattar ni hur bra tränad han är? Han ligger på ca 30 timmar i veckan och coachas av sin flickvän. De bor i Danmark, reser jorden runt för att han ska tävla och har en liten son. Snacka om att planera.

En jättesuddig bild men jag fick ingen bättre. Ett CV som heter duga kan han stoltsera med. Han berättade hur han började, vilka tävlingar han genomfört, hur det gått och hur han bytte coach.

2016 vann han Ironman i Köpenhamn. Vilken feeling att stå där uppe, högst på pallen och spruta champagne. Det var den enda kontakt med alkohol han hade. Vidare berättade han om hur viktigt det är att verkligen träna. Det är inte alltid kul att gå upp klockan 5 på morgonen och gå till simhallen, eller att sätta sig på cykeln i källaren och trampa i 5 timmar. Men det är bättre att träna än att inte träna.

Sen berättade han om att det är viktigt att träna rätt. Det är upp till var och en att hitta sin melodi, men man får prova sig fram för att få det bästa resultatet. Det handlar även om att äta rätt, en nog så viktig komponent. Tar man bort läsk, godis och chips så kommer man långt om man äter varierad kost och mycket grönsaker. Låter sunt tycker jag.

Han betonade även vikten att ha rätt folk omkring sig. Att få ihop balansen mellan privatliv och träning. Det är helt ok att satsa hårt inför en tävling för att senare tagga ner och ligga lågt med träningen. Vågen måste vara i balans.

Har man kommit upp på en sån nivå som honom så kommer det också sponsorer in i matchen. De ger pengar men kräver tjänster. Kanske vill ha bilder och intervjuer och att han ska komma och prata om sina tävlingar. Det gäller att få ihop det med sin egen träning så att allt faller på plats.

En jättetrevlig föreläsning som ett 50-tal intresserade kom och lyssnade på. Det avslutades med en lunch med nyttigheter. Kände att mitt kostschema sprack lite idag, men eftersom jag både cyklade och sprang när jag kom hem så får det vara så idag!

Tack Julita för att ni fick hit Patrik från Danmark!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *