Money makes the World go around

Hösten kommer med stormsteg bokstavligen. Nu är jag trött på regn och rusk, inte för att jag längtar till snön direkt men lite uppehåll vore fint. Jag längtar efter att köpa nya höstkläder, en stooor trave böcker och till och med nya gardiner. Hallen är ommålad och i helgen ska jag hem och skruva tillbaka klädhängare och lampor.

När man tittar på de gamla gardinerna och mattan, som Leidy gjort ”något” på, skulle jag vilja gå loss i en inredningsbutik och plocka på mig lite. Man kan ju ta lite från sparkontot…. När man spanar in sin mailkorg finns det en hel del låneinstitut som ger möjlighet att snabbt låna pengar. Sen finns det en hel uppsjö med kreditkort och alla möjliga sparkonton.

Ska man spara måste man tänka på att inte lägga allt i samma korg och binda hur länge som helst. Man bör dela upp det så man kan få loss lite pengar om kylskåpet går sönder. Så har jag gjort och det känns bra.

Några kontokort har jag inte. Jag är en kontantmänniska och jag trivs med det. Att bara stoppa in plastkorten och trycka på en kod är ingenting för mig. Visst gör jag det i nödfall och det är ju bra att kunna göra det om kontanterna är slut men helst är det cash som gäller.

Det är klokt att jämföra lite om man ska låna pengar eller spara. På Loansmart.se kan man jämföra en hel del och det är bra. Smslån, privatlån, billån, kreditkort och sparkonton, allt är en enda djungel om man inte kan det.

Givetvis är det även så med folk som jobbar i branschen, man kan inte ha koll på allt. Kan man få lite hjälp så är det bra.

Hur gör du? Lånar du eller sparar du ihop till det du ska? Är du ekonomisk eller en liten slösa? Och i så fall, vad slösar du på?

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Money makes the World go around

 1. Linda skriver:

  Spara spara spara 😀

 2. Selma skriver:

  Spara och spara, det vi slösar mest pengar på är resor

 3. Ethel skriver:

  Jag har blivit bättre på att spara med åren. Förr kunde jag inte spara en krona. Nu sparar jag till allt, köper aldrig på kredit. Sparar också till semesterresor.

  Men kontanter har jag aldrig på mig. Köper praktiskt taget allt med bankkort eller annars swishar jag.

  Om jag slösar är det på mat och vin. Det är något jag prioriterar.

  • Pia Widlund skriver:

   Det kan bli lite hämtmat här också…. Det unnar jag mig. Swich har jag skaffat och använder det ibland, ganska smidigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *