Med eller utan kläder…

Man kan fråga sig om det är viktigt med kläder, svaret är ja. När du spelar teater och ska komma in i en roll gör du det mycket snabbare om du har dina rätta scenkläder på dig. Det kan vara en hatt som du ska ta av dig när du hälsar på någon, det kan vara en handväska du ska rota i efter sminksaker eller slå någon med. Eller kanske en kavaj som du ska hålla i slagen eller torka dig med näsduken i pannan som du har i bröstfickan.

Om man lägger in såna detaljer i scenanvisningarna så blir det lättare att komma ihåg replikerna. dessutom är det viktigt att veta var man ska göra av sakerna. Kommer du in med ett par resväskor måste du veta var du ska ställa dom och om du ska ta dom med dig ut eller om de ska flyttas på och i så var du ska ställa väskorna. Tränar man utan väskor, glömmer man lätt att de ska användas och då blir det strul när man väl får dom på plats.

Dessutom ”blir man sin karaktär” på ett annat sätt när man får på sig en vacker klänning och höga klackar, en boa eller halsband. Eller varför inte en kostym med skjorta och hatt till? det kan ju få vem som helst på fall?

Kläder, viktigare än vi tror!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Med eller utan kläder…

 1. Annie skriver:

  Kul att läsa! 🙂
  Hoppas Du får en fin tisdag<3

 2. Dixi Wonderland skriver:

  Kläder säger väldigt mycket om vem vi är som person 🙂

 3. Eva-Lisa skriver:

  Jag har ingen erfarenhet av teater, men tänker att det finns en viss likhet med att skriva en bok, för där måste man också gå in i karaktären och försöka hitta dennes språk, ta reda på vem denne är, etc 🙂

  • Pia Widlund skriver:

   Det är en stor likhet. I en bok beskriver du en uteliggares klädsel på ett sätt och en företagsledares på ett annat. Han kom in med välputsade skor, säger en del om personligheten. Liksom, Skosulan glappade och ena klacken var sned.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *