Mätt i magen

Det blev en tur till gymmet och där fick axlarna och biceps en omgång. Körde lite tyngre med biceps idag, känns skönt att kunna öka. Sen dusch och mat i magen. Pasta och kyckling blev det, mums! Det gäller att få i sig bra mat när man tränar och jag försöker att varje dag få  i mig vitaminer och mineraler. Det är svårt att hålla koll på vad som innehåller vilken vitamin men här kommer lite info.

Lever, fisk, kött, margariner, ägg och mjölkprodukter innehåller Vitamin A. Betakroken, som är en viktig antioxidant och omvandlas i kroppen till Vitamin A finns i vegetabilier. Framförallt röda och gula. Vi snackar morötter, mango, tomat, spenat och aprikoser.

Vitamin A tar hand om syn, hud och slemhinnor och bidrar till normal järnomsättning och till immunsystemets funktion. Om man har brist på Vitamin A får man dåligt mörkerseende som kallas nattblindhet. Det kan leda till vad man kallar för nattblindhet. Man kan även bli överkänslig mot ljus, få ögonkatarr och dålig hy. Dessutom kan motståndskraften mot inflammationer bli nersatt.

Tomater i lådan är bra

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mätt i magen

  1. Annie skriver:

    Härligt med gymtid! 🙂
    Jag har ledigt från träningen idag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *