Mätt i magen

Körde ett benpass på lunchen och sen hem en snabbvända, micra maten och duscha. Pasta, lax, grönsaker och lite gräddfil. Och lite vatten på det. Jag skaffade ett kostschema i mars med hjälp av Therese Konstig, löpcoach och kostrådgivare i Katrineholm. Ett bra upplägg med lagom variation och inte för mycket krångel. Jag gillar inte krångliga recept och det kan få mig att bara koka pasta till slut.

Jag har ju införskaffat ett par söta matvågar och väger det mesta nuförtiden. Efter ett tag vänjer man sig och ser ungefär hur mycket det är, men det är bra att kolla i alla fall.

Det är ju lätt att man vill gå ner i vikt och slutar äta, inget kan vara mer fel. Visst kan man slira på nån måltid om det kör ihop sig med inte hur många gånger som helst. Långvarig energibrist påverkar prestationsförmågan och immunförsvaret kan bli knasigt. Och det är inget bra.

Många stressreaktioner och frakturer kan bero på långvarig energibrist. Skelettet kan brytas ner och det blir benskörhet av det. Äter man dåligt under riktigt lång tid kan även hjärtat ta stryk. Dessutom kan man blir deprimerad.

Det är svårt att veta exakt hur mycket man ska äta. Jag är inget bra på mat och mängder, därför tog jag hjälp och det ångrar jag inte!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mätt i magen

  1. Annie skriver:

    Men shit! vilken fysik Du har 🙂
    Grymt jobbat! 😉

  2. Emma Engström skriver:

    Trots att man vill förlora vikt är det verkligen viktigt att äta bra och regelbundet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *