Man är alltid 2

Jag hade Zoom-möte med kursledaren på låtskrivarkursen i måndags, vilket var otroligt givande. Vi pratade om mycket blandade saker. Vad vi tog upp var att det är bra om man är 2. När man sitter i en studio och spelar in musik själv så har man ingen att bolla med. Lika viktig som att få sin bok eller text genomläst av testläsare, lika viktigt är det att få sin musik och inspelning lyssnad på av flera öron än sina egna. Man bör vara 2.

Nu läser jag att Michael Jacksons ljudtekniker Bruce Swedien, har gått bort. Han var en stor del av soundet vad det gäller Michaels plattor. Jag tror inte att allt hade låtit så bra som det gjorde om inte han hade suttit bakom ljudbordet. Man bör vara 2 alltså.

Här blev jag sittande en stund igår. Jag jobbade med texter och det gick bra. Jag kan ju varken noter eller spela piano, men att klinka lite funkar ju alltid. Det känns nu som att jag har fått ett bra bollplank i kursledaren, förutom de jag har bakom mig idag.

Det känns verkligen som ett lyft att få en kunnig kontakt till. Jag ska fortsätta att jobba med texterna och bolla med henne och på så sätt får jag in nya influenser i skapandet. För första gången av en tjej. Känns toppen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *