Lunchpass på bandet

Idag blir det intervaller igen. Här är lite bra tips att tänka på.

 1. Springer alldeles för nära kanten
  Vi vet, det kan kännas som om du är på väg att flyga av bandet ju längre bak du springer. Men ditt löpsteg påverkas om du kommer för nära den främre kanten, så försök att hålla dig lite längre bak på bandet så att du kan springa obehindrat.
 2. Hittar inte rätt i steget 
  Ditt löpsteg ska anpassas efter tempo och lutning, för att vara så effektivt som möjligt. Ta inte för långa steg när du springer snabbt och kom ihåg att korta ner på steget i branta uppförslutningar.
 3. Svingar armarna framför kroppen
  Undvik att pendla med armarna från sida till sida framför kroppens mittlinje. Håll istället armarna i nittio graders vinkel, nära kroppen, och pendla rakt framåt/bakåt.
 4. Dålig hållning
  När du springer på samma ställe under en lång tid är det lätt att tappa fokus på hållningen. Tänk på att vara rak i kroppen, med en lätt framåtlutning från fötter upp till hjässan. Undvik att ”sitta ner” i steget när du blir trött.
 5. Landar på hälarna
  Det är okej att landa på hälarna när du går. Men ju snabbare du joggar/springer desto bätttre är det att försöka landa lite längre fram på foten. Om hälen slår i marken långt framför kroppen så är risken större att du överbelastar knän, höfter etc. Du kan träna upp ditt löpsteg genom en upprätt hållning, kortare löpsteg och lite högre knälyft (så att foten är på väg bakåt när den landar i marken). Samma saker som du ska tänka på när du springer utomhus!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Lunchpass på bandet

 1. Eva Karlsson skriver:

  Bra tips. Min hälsporre är borta och nu är det bara min egen lättja som hindrar mig från att börja springa igen. (Fast jag cyklar en massa och går promenader och gör yoga, så helt stilla är jag inte.) MEN springa är det bästa. Snart börjar jag.

 2. Eva-Lisa skriver:

  Jag springer inte, däremot går jag med hundarna. Men börjar jag en dag springa, ska jag ha dina tips i åtanke 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *