Lite extra – del 2

De andra tre männen gick också fram till varsin kassa med sina väskor. Lena, Agneta och Tobbe fyllde lydigt på. Om än sakta. När killen vid Agnetas kassa manade på henne med sitt vapen hände det som inte fick hända. Ett skott brann av. Rakt i Agnetas axel. Killen blev lika överraskad som alla andra. Hans polare började skrika och paniken utbröt bakom kassorna.

Killen som stått vid Stefans kassa vände sig om och började skälla på sin kumpan. Tobbe lyckades trycka på larmet och samtidigt som det började tjuta blev rånarna panikslagna. De tog två av väskorna och rusade ut från banken och ut på Hantverkaregatan. Där stod en blå Volvo som rivstartade när de kommit in.

Inne på banken hade alla samlats runt Agneta och en läkare som råkade befinna sig på banken hade släppts in bakom disken och hade nu lyckats lägga ett tryckförband så att det mesta av blodet stoppades.

Det var nu han gjorde det. En chans som aldrig skulle komma igen. En svart väska med tjocka sedelbuntar i landade i hans stora träningsväska som stod vid hans fötter. Han såg sig omkring och drog snabbt igen dragkedjan. Sen gick han fram till Agneta.

När polisen och ambulansen kom var han en av dem som följde med Agneta till Kullbergska Sjukhuset för omplåstring. Hon var chockad och skulle inte komma att minnas något från denna dag.

Stefan höll hennes hand i ambulansen och när hon rullats in på akuten tog han upp sin Iphone och beställde en enkel biljett till Turkiet.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *