Lite extra – del 1

Uttag, insättning, ränta, obligationer, fonder och rörliga lån. Kontanter här och mynten där. Allt rullade på som ett ny servat tåg på räls. Den ena vagnen lik det andra. Lunchen var lika inspirerande som inplastade mackor från restaurangvagnen. Om han lyssnade riktigt noga kunde han höra tågen från järnvägsstationen på norr. Tåg till Stockholm avgår från spår ett om fem minuter. Kommer eventuellt fram i tid. Om det inte är blåsigt, löv på rälsen eller snö i luften.

Han hade slavat på i kassan i åtta år utan någon större löneökning och årets möte med chefen hade inte varit annorlunda. En femhundring i påök i månaden var en förnedring som han snart inte orkade med längre. Han fick göra av med ilskan på gymmet. Väskan var packad och klockan var kvart i tre. Snart stängningsdags.

Tankarna avbröts av ett pip och han slog automatiskt på sitt falska bankleende när nästa kund kom fram till kassan. Sälja fonder igen. Kunde hon inte bara sluta att spara? Hur svårt kunde det vara? Ett par femhundralappar bytte ägare och namnunderskrift och leg kontroll avslutade ärendet när de fyra männen kom in. De kom direkt från systemet och såg ut att ha stärkt sig med några klunkar.

Huvorna talade sitt tydliga språk och ju längre in de kom i banklokalen desto närmare väggarna gick de övriga kunderna. Mannen med rullator rullade längst in i lokalen och damen som nyss lämnat hans kassa sjönk ihop i sittande ställning. Fortfarande med sina två sedlar i handen. Blicken på männen som viftade med sina AK fyror gjorde hennes kropp förlamad.

En av männen gick fram till Stefans kassa och viftade med sin öppna väska. Alla hade fått stränga order om att göra som eventuella rånare ville. Allt för att undvika personskador eller skottlossning. Tänk att man inte bara behöver samarbeta med en snål chef utan även är tvungen att samarbeta med rånare, tänkte Stefan när han fyllde rånarens väska.

Det fanns inte speciellt mycket kontanter framme i vanliga fall men idag hade tidlåset kraschat och tekniker var på väg. Det var fel på de automatiska dörrarna och Minuten hade lagt av vid ett flertal tillfällen under eftermiddagen. Kamerorna hade lagt av och bara svarta bilder visades på övervakningsskärmarna. Ingen hittade något fel och paniken pyrde under ytan både på anställda och chefer. Rädslan över att något skulle inträffa hade denna dag varit befogad.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lite extra – del 1

  1. Eva-Lisa skriver:

    Spännande inledning! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *