Lite att läsa

Den tatuerade mannen

 

Han tappade den gång på gång. Det var som om den var inoljad och gjord för att glida ur hans hand. Frustningarna blandades med flämtningar när han sprang. Tröjan visade tydliga tecken på vilket väder som rådde. Gatan var tom sånär som på en svart katt som kröp in under en gammal Volvo. Men han hann inte spotta tre gånger nu, det var för bråttom. Dessutom hade handen börjat blöda av den vassa eggen och bloddropparna markerade hans framfart. Fåglarna kvittrade och om det inte vore för de sista minuternas händelser hade detta varit den ultimata sommardagen.

Nu var stegen kortare och benen ville inte längre samarbeta. Synd att han inte hade utnyttjat gymkortet bättre. Då hade han varit framme nu. Gatan var öde och han hade svårt att förstå att ingen var hemma. Var alla i skolan eller på jobbet? Inte ens en hund som skällde. Bara katten under bilen som nu hade börjat jama. Han kanske var rädd. Rädd ja, det var Roger också. Ändå sprang han mot faran. Likt en dålig kopia av Bruce Willis som var på väg att rädda någon ur nöden efter att ha blivit skottskadad, slagen och förföljd. Men Roger var varken skottskadad eller förföljd. Bara svettig och otränad. Fast lite modig var han i alla fall.

Det var många som skulle ha sprungit fram till den brinnande bilen, kollat om det var någon i den och sen rusa efter hjälp. Folk var rädda och misstänksamma. Roger var inte rädd för någonting just nu. Han handlade istället för att tänka.

Nu var han framme vid bilen som fortfarande brann. Elden hade inte tagit sig så mycket som han trodde. Ändå var värmen fruktansvärd och när lågorna slickade hans korta hårtestar ångrade han nästan sitt val. Men när han stack ner den vassa eggen på kniven längs med rutan och låset klickade till andades han ut av lycka. Bilhandtaget var glödhett men han behövde inte hålla i det så länge. Mannen var medvetslös och när Roger, efter stor möda, dragit ut honom ur bilen och fått bort kroppen från lågorna blev han sittande några sekunder. Hur var det nu man gjorde? Han hade varit på livräddningskurs med jobbet i januari men minnet var lika långt borta som vintern.

Det var inte förrän nu han kunde se vem han dragit ut ur bilen. Mannen vägde säkert över hundra kilo och hade utnyttjat sitt gymkort bättre än Roger. Genom stubben såg han ett flertal tatueringar. Mannen grymtade plötsligt till och Roger hann inte riktigt reagera förrän han kände något varmt från magen. Den kniv han hämtat för att få upp bildörren med, satt nu i hans mage. Han drog sakta ut den och stirrade på den vassa blodiga eggen. Sen föll han ner medan den tatuerade mannen sakta reste sig och gick.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *