Länge sen jag fastade

Jag fortsätter resan bland de olika dieter som finns och den här gånger rullar vi in på fastan. Intermittent fasta, finns det något som heter. Påståendet att det hjälper är att tarmen ska få vila en längre period. På så sätt ska fastan vara med och påverka fettförbränningen och muskelproteinsyntesen.

Man kan fasta på olika sätt. Bland annat genom de så kallade fastefönstren om 8:16, 4:20 eller 5:2. Man äter/vilar osv. När jag har fastat förr om åren så har jag fastat 4-6 dagar och bara druckit under de perioderna. Jag har mått toppen och fått chans att vila min mage.

Under de sista åren har jag inte fastat utan bara skärpt mig med kosten genom att äta 5 gånger om dagen och äta mer grönsaker och frukt. Magen har funkat fint av det också.

Denna fasteform finns det ingen vetenskaplig bäring för. Hoppar man över måltider är det ju självklart att man går ner i vikt. Och lika självklart är det att man går upp i vikt när man väl börjar äta igen.

Det bästa sättat att må bra är helt enkelt att äta 5 gånger om dagen för att hålla blodsockerkurvan på rätt ställe och se till att få i sig grönsaker och frukt och röra på sig. Som vanligt helt enkelt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Länge sen jag fastade

  1. Ethel skriver:

    Håller med dig till 100%! Man ska inte krångla till livet mer än nödvändigt ☺.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *