Kvinnan på bänken – av Anna Jansson

Ännu en bok utläst. Den här gången av en författare som jag läst mycket av tidigare. Anna Janssons böcker har ju blivit filmatiserade med Eva Röse, Allan Svensson och Ruben Sallmander i rollerna. Allt utspelar sig på Gotland och så även denna bok.

Annas böcker är lite som en Big Mac, man vet vad man får, men den är helt ok. Den här gången handlar det till stor del om kriminalinspektören Jesper Ek som blivit förälskad. Julia, som hon heter är något av en gåta och givetvis hittar Jesper henne död. Sen börjar storyn på riktigt.

Hon har hemligheter och tidigare bekanta i hennes liv rullas upp. Maria Wern jobbar på och in i bilden kommer även en kvinna som heter Alva. Storyn blandar även in modergudinnan som bär ormar i sina händer och som har dyrkats sen stenåldern. Något som inte direkt berör mig.

En mycket välskriven bok och när jag läser Annan historier ser jag alltid de Gotländska vidderna framför mig, det är bra berättat. Men givetvis gör det sitt till att jag sett filmerna också. En helt ok bok men lite utan överraskningar även om slutet blir dramatiskt och alla trådar får sin lösning!

4 klackar i betyg av 6

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *