Konsten att vila

Ofta får jag höra att jag tränar mycket och frågan blir ;

Hur orkar du?

Hur hinner du?

Ja, vad gör du själv när du kommer hem från jobbet har jag lust att fråga. Vissa har man även lust att fråga hur dom törs låta bli att träna…

Många hamnar framför teven med en kvällstidning och tar sig inte upp därifrån. Jag åker direkt till träningen, annars funkar det inte. Att mellanlanda hemma går bort. Jag byter om på jobbet och sen drar jag, då finns det liksom ingen återvändo och man hinner inte känna efter hur trött man är eller hur skönt det är i soffan.

Dessutom är jag ganska målfokuserad och van att sätta upp mål, delmål och att belöna mig. Även om jag har ett digert träningsschema så lyssnar jag på kroppen om den inte vill eller orkar. Och alla pass som står på schemat blir ju inte av på grund av olika anledningar.

Man behöver inte vara på gymmet 2 timmar varje gång. Ibland är jag där bara 20 minuter. Man kan ju hinna en hel del om man inte uppdaterar FB under tiden. Att göra dips, chins och magövningar tar ca 20 minuter. Att köra intervaller tar ca 25 minuter. Inga betungande pass, men skriver man att man ska till gymmet så tror alla att man är där i flera timmar. Men det är inte jag.

Att låta kroppen och själen vila är viktigt. Att fylla på med rätt saker för att orka och att sova bra. Vanligtvis sover jag med öppet fönster, men inte med de här minusgraderna…haha.

Jag försöker äta nyttigt och har klarat årets 2 första mål, känns jättebra! Och vila skallen, det gör jag på landet. Lagar mat, ser film, läser och tar hand om Leidy. Ett underbart sätt att ladda på!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *