Kollationering på gräsmattan

Igår träffades vi på gräsmattan utanför Dud. Vi ska börja repetera min nyskrivna barnpjäs ”Äventyr i vilda västern”. Den handlar om Barry och Ferry som driver en saloon och gör vilda västerns godaste jordgubssaft. Men, det är inte helt problemfritt. Banditer, som är ganska snälla, och ett gäng ungdomar ser till att spänningen hålls uppe.

Igår gick vi igenom vissa praktiska saker och pratade reptider. Vi kommer att köra igång men är givetvis bara några få åt gången och repar med avstånd. I början handlar det om att få alla att lära känna varandra och lära sig replikerna. Sen kommer regin in och vi jobbar med betoningar och kroppsspråk.

Redan igår när texten lästes så blev det mer energi och betoningar efter ett par gånger. Ju mer man läser desto säkrare blir man och vågar ta ut svängarna. Man släpper manuset och då kommer kroppen med. Man börjar titta på varandra och får ett samarbete som gör att det flyter. Pjäsen blir tight och handlingen självklar. En spännande resa som vi har framför oss.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *