Kan vi äta bort Coronan?

Nej, givetvis kan vi inte det. Men vi kan tänka på hur vi lever rent allmänt, vare sig det är Corona eller ej. Det är många ”kändisar” som försökt sälja olika preparat i dessa tider och göra stora pengar på dom som går på det.

Jag har slutat äta både vitaminer, omega 3 och allt annat. Det enda jag äter ibland är magnesium för att det inte ska ”krypa” i benen när jag lägger mig.

Vad ska vi tänka på då? Jo, vi ska äta blandad kost. Försök få i dig olika sorters grönsaker, det spelar ingen roll om det är färska eller frysta. Man kan blanda hur man vill. Sen bör man äta potatis, pasta eller ris och försöka variera det under veckan.

Det finns kyckling och lax som man kan steka, tillaga i ugnen med grönsaker och ha lite gräddfil till. Sen finns det oändligt mycket kryddor som man kan använda sig av för att sätta piff på käket. Jag är dålig på kryddor och använder bara salt och peppar. Curry och timjan och paprikakrydda har under senaste åren landat i min hylla men sen är det stopp.

Att äta bra och blandat ger oss energi och näring för att klara av dagen, vare sig vi jobbar eller pluggar. Vi sover bättre och blir kanske till och med på bättre humör.

Vad det gäller motion och Corona så är det ingen forskning man kan lita på än. Men visst är det bättre att röra på sig än att inte göra det. Som vi alla vet håller den svenska folkhälsan på att krackelera och nu när skolorna undervisar på distans är det en å annan idrottslektion som får stryka på foten.

Att redan i barnsben börja röra på sig och få det till ett levnadssätt gör att man mår såå mycket bättre. Alla kanske inte har ett fantastiskt bollsinne eller har kroppar som lämpar sig för balett. Men vi kan alla hitta något som vi tycker om.

När jag var liten gick jag på gymnastik, sköt luftgevär, spelade pingis och volleyboll. Sen började jag dansa när jag gick på gymnasiet och som ni alla vet så håller det i sig fortfarande.

Numera är det gym som gäller för de flesta. Många kombinerar styrketräning med kondition. Det kan vara löpband, cross trainer, roddmaskin eller trappmaskin. Valmöjligheterna är många. Det är bra att kombinera styrka och kondition. Vi behöver båda två.

Jag tror inte vi kan äta bort någon Corona. Men vi kan försöka att äta bra och varierad mat och hålla igång med kroppen, gärna en stund varje dag. Då mår vi bättre och håller hjärt- och kärlsjukdomar på avstånd. Och får bättre motståndskraft mot både det ena och det andra.

Blanda din kost och blanda din träning.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *