Intervju med Inger Åberg – del 1

Inger Åberg, vem är du och vad gör du på dagarna?

Inger Åberg heter jag och är en tokig energifylld äventyrslysten 47 årig ung dam i ny fas i livet. Jag gick in i väggen för över 3 år sedan och blev väldigt dålig! Jag gick länge med symptom som jag idag förstår var början på min utmattning. Det blev en lång resa tillbaka, och jag har ännu en bra bit kvar till att bli helt återställd och det kanske jag aldrig ens blir. Det är väldigt svårt att acceptera att man inte fungerar lika bra på vissa områden som innan utbrändheten!

Det var inte lätt. Jag grät många gånger och ville ge upp men hade bestämt mig för att leva och då bestämde jag mig för att jag skulle ha ett mål och anmälde mig till mitt första lopp någonsin ”tjurruset” för det var det loppet som jag tyckte såg roligast. Jag sprang efter 6 månader från sängliggandes in i mål på Tjuruset och det gick riktigt bra. Och det var fantastiskt kul bland det roligaste jag gjort.

Fortsatte du med fler lopp?

Det ena födde det andra. Det blev fler lopp och löpningen blev min medicin den gav mig nya krafter och jag sprang bort mycket av min ångest och depression och jag bestämde mig för att ha ett större mål och anmälde mig till Stockholm triathlon olympisk distans i december förra året helt nybörjare på allt jätteläskigt. Jag anmälde mig i min systers namn i minne till henne (team Christin) Jag visste att detta varit ett av hennes mål som hon inte hann utföra tyvärr innan cancern tog hennes liv. Med det anmälde jag mig också till en nybörjar crawl kurs hade aldrig tagit ett crawl tag ens.

I maj kunde jag crawla 25 m men tänkte att ”gör man något mycket länge och ofta så brukar man bli bra på det man gör”. Nu 8 månader senare crawlar jag 2000 m på under 40 min.

Köpte en racer i våras och hann cykla 5 ggr och sprang en del konstiga knäppa geggiga isiga nattliga lopp och hinderbanor, triathlon sprint och swimrunlopp under året. För mig är trail och swimrun min största passion en perfekt kombo av fysiks utmaning, natur och gemenskap,

Lite resultat?

I slutet av augusti gick jag i mål på Stockholm olympisk triathlon. Hade ett mål på 3.45 men kom in på 3.07 och då hade jag ont i magen sista cykel milen och fick uppsöka toa innan löpningen och haltade mig i mål pga ont i knät sista varvet.

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Intervju med Inger Åberg – del 1

  1. Ethel skriver:

    Beundransvärt att klara allt detta! Kul och inspirerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *