Ibland vill jag ringa mamma…

Men det går ju inte. Hon gick bort för lite över ett år sen. Hur gjorde man sådär goda köttbullar? Och hur fixade hon till såsen? Och hur gjorde hon när hon la in lingon? Google löser inte allt. Så mycket som jag aldrig hann få svar på.

Jag var aldrig med min mamma när hon lagade mat eftersom hon var hemmafru och allt stod klart på bordet när jag kom hem från skolan. Min pappa jobbade som konditor och var ochså hemma tidigt så vi åt alltid tillsammans.

Jag har väl aldrig lärt mig laga mat ordentligt trots min femma i hemkunskap. Nu kan man googla fram recept och det har jag gjort vad det gäller allt från kålpudding, vinbärsgele, rabarbersaft, pajer, och lite annat. Man får prova sig fram helt enkelt.

Ibland gör jag mer avancerade recept men då går jag efter receptet till punkt och pricka för att inte misslyckas. Det brukar gå ganska bra och det smakar riktigt gott. För några år sen gjorde jag julkalkon, det var en riktig höjdare. Tog hela dagen att ha den i ugnen men det var det värt. Jag har receptet kvar fortfarande.

Men visst är det mycket jag skulle ha kunnat lära mig av mamma om jag hade velat. Hur man bakar bullar och kakor, fast jag inte äter så mycket förstås. Att steka pannkakor lagom tunna som är liiiite brända i kanten, att göra varma mackor med ost och skinka i ugnen, inte micron, så dom blir så där lagom krispiga.

Det är så mycket jag saknar ibland. Men jag kan ju inte ringa mamma längre…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Ibland vill jag ringa mamma…

  1. Netti Starby skriver:

    Jag förstår att du saknar! <3 Kramis

  2. Emma skriver:

    Den känslan hade ja för min farfar för 3 årsedan. De äe okey att sakna & minnas de som gått bort

  3. Hannas krypin skriver:

    Min mamma är 73 och förlorade sin mamma när hon var arton år. Det är fortfarande mängder med grejer hon funderar över som hon skulle velat fråga sin mamma om. Sorgen bleknar men saknaden finns alltid kvar. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *