Hur skriver vi egentligen?

Fick ett nyhetsmail häromdagen där det skrivs om klichéer. Och visst slänger man in några såna ibland, eller hur? Uttryck som;

Hon blev grön av avund

och

Som en blixt från klar himmel.

Jag har försökt rannsaka mig själv när jag skriver och tagit bort en hel del av dessa. Plus många onödiga slaskord. Man blir förvånad när man inser hur mycket man stoppar in i texten som inte ska vara där.

Vad har ni svårast med Klichéer eller slaskord?

Jag har nod haft svårast med slaskord. När jag skrev min andra bok fick jag nys om en lista med dessa och gick igenom manuset jättenoga innan jag skickade det till lektör. Givetvis fanns det några kvar, man kan inte byta ut allt slaviskt, men en hel del strök jag eller bytte ut. På sätt och vis blev texten bättre kvalitétsmässigt och jag lärde mig en hel del på kuppen.

Ladda ner som e-bok!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *