Helikopterrånet – av Jonas Bonnier

Nu har jag läsflow men inget skrivflow. Nåja, det får komma när det kommer. Helikopterrånet av Joans Bonnier är baserad på en sann historia. Vem minns inte nyheterna efter den omtalade kuppen vid Västberga. Med en helikopter inblandad. Ett av de mest spektakulära brotten någonsin i Sverige.

Vi får följa de personer som förbereder sig för rånet, alla deras planer, kontakter med dom som ska hjälpa till och även polisernas jobb. Storyn liknar Jens Lapidus sätt att skriva på. En berättelse där man hela tiden vill vända blad och läsa vidare. Vad ska hända och hur kommer det att gå?

Frågan är hur brottslingarna tänker? De åker ändå alltid fast till slut. Pengarna får de sällan nytta av och de förstör livet för människor i deras omgivning. Men jag antar att det är spänningen och pengarna som ska leda fram till frihet, som driver deras handlande. Att vara ekonomiskt oberoende resten av livet, vem vill inte vara det? Men vi andra stretar på med jobb, medan andra skaffar sig en pilot och en helikopter.

Boken är spännande och läsvärd. Jonas har snickrat ihop storyn genom att ta del av domstolsprotokoll och intervjuat journalister. Han har försetts med både skvaller och fakta och jag antar att researcharbetet har varit både intressant och roligt. Jag har inte läst några andra av hans böcker men det kanske blir i framtiden. Nu ska jag läsa färdigt nästa bok!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *