Har fortfarande inte kommit igång

Tankarna runt bok nummer 3 finns alltid med mig i bakhuvudet!

Jag måste sätta mig ner och fundera på hur jag ska gå vidare. Om jag ska skriva en bok nummer 3 över huvud taget. Vem vill det och vem tycker att 1:an och 2:an var så bra att dom vill läsa en bok till om familjen Lilliecroona.

Man lägger ner både tid och pengar och huvudvärk på sin bok och jag har ingen aning om hur många som kommer att kasta sig över den och läsa den med hull och hår. Det känns som om jag måste fundera på hur jag ska göra.

Att ge ut boken själv är inget jag tänker ge mig in på. Det är alldeles för mycket jobb och jag kommer aldrig att få igen pengarna. Nu är inte pengar allt men ger man sig i kast med eget bokutgivande bör det gå ihop sig i slutänden om man inte är gift med en oljeshejk… Och det är ju inte jag, haha.

Hur ser ni på erat skrivande? Hur gärna vill ni kunna leva på det? Eller är det bara en fritidssysselsättning? Kan du tänka dig att ge ut dina böcker själv?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Har fortfarande inte kommit igång

 1. Eva-Lisa skriver:

  Nu har jag ju startat förlag på sistone och jag måste säga att det inte alls var så krångligt eller svårt att göra det. Idag finns ju verkligen tekniken tillgänglig för alla.
  Du behöver ju inte satsa så stort, om du inte vill. Idag kan man trycka upp mindre upplagor i mjukband t ex, som vem som helst har råd med. OM du nu i framtiden skulle överväga att ge ut någon bok själv, alltså 🙂

 2. Eva Karlsson skriver:

  Har du kollat kostnaden för att trycka upp en liten upplaga i pocket? Jag kan tänka mig att du skulle få fler köpare/läsare då. Vi i Sverige är ju lite efter när det gäller e-böcker. Visst tycker du om att sälja dina noveller på olika marknader? Jag har hört dig tala inför folk och det är du jättebra på. Så om du även hade med dig några fysiska böcker när du är ute på turné så skulle det nog bli snurr på affärerna.
  Vidare tror jag att man ska följa sitt hjärta när det gäller att skriva vidare. Jag antar att det är svårt att inte snegla på en eventuell läsarkrets men det är nog ändå inte det som ska avgöra om man skriver en trea eller inte.

  • Pia Widlund skriver:

   Ja, pocket kanske vore en idé. Jag är bara rädd för att kostnaderna drar iväg, men det skulle vara kul att kunna ta med sig en sån när jag säljer mina novellsamlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *