Go morron tisdag

Fick nyhetsmail från Ann Ljungberg idag. Hon kommer med 3 smarta tips angående skrivande.

Första tipset är att prata in sin text om man kommer på den när man inte sitter vid datorn. Helt suveränt tycker jag. På den tiden det fanns telefonsvarare och jag inte var hemma, ringde jag och pratade in saker jag inte skulle glömma. Man kan ju komma på något precis var som helst.

Andra tipset är att släppa alla hämningar när man skrivet sitt första utkast. Det gör jag verkligen. Orden rinner ut genom fingrarna och allt kommer på pränt. Sen blir det redigering på redigering, ja det där känner ni till.

Sista tipset är att spara sin text i ett moln om man skriver med andra så att alla kan ge feedback. Jag brukar inte spara i något moln men mailar gärna några skrivarvänner som jag litar på. Det är viktigt med feedback och den ska ges på ett bra sätt.

Dom här tipsen kan i princip alla som skriver nyttja. Prata in text, skriva hämningslöst och få feedback. enkelt och smart.

Har du några fler tips?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Go morron tisdag

  1. Eva-Lisa skriver:

    Bra tips!
    Kommer inte på några fler just nu, annat än att dubbelspara allt man skriver så man har en back up om datorn skulle krascha 🙂 Å andra sidan, sparar man i moln så löser sig kanske den delen av sig själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *