Fler tips för trötta pannben

Hitta ditt mål

Man springer för att det är kul, eller hur? Men för att orka hålla i och inte tröttna så kan det vara bra att ha ett mål. Ska jag springa Vårruset? Ska jag springa Tjejmilen eller är det en mara jag satsar på. Då kan det vara lättare att motivera sig själv och det blir lättare att göra ett träningsschema som leder fram till målet.

Variera miljön

Man har säkert en slinga man springer som man vet exakt hur lång den är och var backarna kommer. Men det kan vara kul att variera sträckorna. Jag springer ofta runt Marsjön på landet och det är min favvoslinga. Men den kan bli lite slentrianmässig till slut den också. I slutet av sommaren sprang jag 5km och sen vände jag. Då blev det exakt lika många uppförsbackar som nerförsbackar.

Var säker på ditt tempo

Ju längre man springer desto viktigare är det att man har koll på sitt tempo. Man är laddad och börjar kanske i ett snabbt tempo som gör att man tar slut efter bara ett par kilometer. Man får jobba med andningen så man har koll som jag gör, räkna steg och lära sig tagga ner i början för att kunna ösa på i slutet. Många har pulsklocka för att på så sätt hålla koll.

Det finns många sätt man kan jobba på för att uppgradera sitt pannben och orka dra runt på löpbandet eller asfalten. Har du något favorittips?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *