Fler författare

Adam Gardelin – Pojken och prinsen

Adam bor i Stockholm och jobbar som regissör, producent, dramatiker och översättare.

Jean Genet – Jungfruleken

Jean var en fransk romanförfattare som levde mellan 1910-1986. Han var även dramatiker, poet, essäist och politiskt aktiv. Skrev både böcker och filmmanus.

Lena Persson – Brudar

Lena Persson var född 1944 och uppvuxen i Lund, läste litteraturhistoria och gick igenom Journalistinstitutet i Göteborg och kom sedan främst att verka i Stockholm. Hon hade många intressen och strängar på sin lyra, de flesta inom ramen för ett brett populärkulturellt engagemang – med hennes egna ord: ”bl a rockmusik, horror och sf, d v s allt som gör livet ljust och glatt”.Som författare förknippas hon kanske mest med diverse skriverier utifrån ett kvinnligt genusperspektiv – hon var en drivande kraft bakom Kvinnokalender och Fnitter och redaktör för antologierna Folkhemsprinsessorna och Damkonfekt och salta bönor – men hon gjorde sig också känd och uppskattad för sina revytexter och sina språkbrukarkåserier i Moderna tider. Överallt dök hon upp och överraskade omvärlden med kloka, välformulerade, spirituella och finkornigt humoristiska synpunkter på dagens aktualiteter, bl a i olika radioprogram och som radiorecensent i DN.

Kriminallitteratur var en av hennes stora specialiteter. Hon var enormt beläst, satt som kritiker i Expressens Sherlock-jury tills priset lades ner 1987 och var hedersledamot i SDA i 15 år före sin förtidiga död 1999.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *