Fars lilla tös – Fredriksdalsteatern i Helsingborg

Man kan lugnt påstå att casting är ganska viktigt. Det är inte bara  teatersammanhang som ”rätt man på rätt plats” är viktigt, men ikväll pratar vi teater. Eva Rydberg trappar ner på ett lagom sätt och låter sin dotter ta över rodret på scen. Det gör hon rätt i.

Birgitta gör en av sina bästa rolltolkningar i rollen som Amanda Propp, kabaréartisten som fått reda på att hon ärvt och fått en far. Eva spelar Emilia Palms mamma och Fredrik Dolk spelar pappan. Båda på rätt ställe. Dolk är min favorit sen många år.

Emelie Palm, görs av Mia Poppe och hon är jättebra i den rollen. Hilma Bengtsson, författarinnan, spelas av Anna Norberg, vars man Robert Dröse har gjort en utmärkt koreografi. Självaste Waldemar Palm, den virrige professorn, spelas av Anders Johansson med bravur.

Sönerna Rydberg gör även de fantastiskt skickliga tolkningar. Kalle som Wilhelm Wall och Robert som Herman. Lägg till 6 duktiga dansare, ett bra manus av Arnold/Bach, så får du en helkväll på Fredriksdalsteatern. Äk och titta.

6 klackar av 6 möjliga

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *