Eller varför inte New York?

Ja, en hotellnatt i Norrköping kanske är helt ok, men en natt, eller flera, i New York slår väl det mesta. Jag är inte så berest men skulle nog behöva röra på mig mer. Har liksom ingen att resa med och då stannar man hemma. En resa till Helsingborg eller till Sunne drar jag iväg på ibland men inga längre resor. Men vem vet jag kanske kommer iväg någonstans, någon gång jag också? Och man kanske skulle ta en liten tripp till The Big Apple. Om det finns nöjen och restauranger i Norrköping så är det ju bara en pice of cake av vad som finns i New York.

Det kan ju vara så mycket att se att man borde vara där i en månad eller två för att hinna se allt. Och jag tror inte ens att man hinner se allt ändå. Man blir ju blind på vad som finns i sin egen hemstad många gånger och skulle man fråga någon som bor i New York vad som är värt att se, kanske dom skulle behöva fundera ett tag. Frihetsgudinnan r något jag skulle vilja se. Och det finns ju några legendariska filmer som hon förekommer i. Jag tänker på några katastroffilmer. Jag bara älskar dom.

 

Vad det gäller hotell så finns det ju huuur mycket som helst att välja mellan. Ju mer centralt desto dyrare. Men visst skulle det vara häftigt att välja ett hotell och bara kunna vakna, dra upp rullgardinen och spana ut över rörelsen i storstaden. Alla människor som är på väg till jobbet, all som springer sig till den perfekta USA-kroppen och alla som bara strosar omkring och äter en glass. Gick man sen ut efter en dignande frukost buffé så ser man kanske människor som shoppat i några lyxiga affärer. Ni vet dom där som man bara läser om i tidningarna hos frissan när kändisarna kommer ut med exklusiva papperspåsar fyllda av kläder som man aldrig skulle kunna använda här hemma i Sverige. Men visst vore det häftigt?

Jag brukar säga att det är intressant att spana in människor när man väntar på tåget på centralen i Stockholm. Det är å många olika kategorier som befinner sig där. På väg till eller ifrån någon. Mot nya mål. Rika, fattiga, gamla och unga. Vad skulle man då kunna säga om New Yorks människor. Det kanske skulle kunna räcka med att bara sätta sig på ett fik och ta en kopp kaffe. Och spana på själva livet!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *