Dom små tossingarna

Man tränar och tränar, både dans och löpning. Vad som är viktigt är att ta hand om det man använder dagligen. Vad kan det vara då? Jo, dom små tossingarna.

Jag brukar göra fotbad med varmt vatten och några droppar Vademecum. Det doftar ljuvligt och efter 10 minuter känns det som man fått nya fötter. Galet skönt. Behöver jag så filar jag lite grann. Jag har haft turen att ha bra fötter, vad nu bra fötter betyder, men jag har aldrig haft några problem. Förutom min överansträngda vänsterfot i mars-april förra året då.

Trots att jag dansat, ibland nästan 20 timmar per vecka när jag undervisade som mest, har jag klarat mig utan att vricka eller stuka eller bryta mig. Men jag har alltid varit försiktig och rädd om kroppen.

Alla tossingar är viktiga

Sen gäller det att klippa naglarna rätt, undvika nageltrång och kolla eventuella skavsår och blåsor. Men tar man hand om tossingarna så tror jag det lönar sig i längden. Jag har även mycket uppvärmning med fötterna på dansträningen. Både gå på hälar, gå på tårna, utsidan och insidan. Stretcha och böja. Det kanske är det som gör att jag klarat mig från problem och skador.

Jag har varit på fotvård 2 gånger i mitt liv och visst är det skönt att skämma bort sig. Men då skämmer jag hellre bort mig med massage och ansiktsbehandlingar.

Och ett par höga klackar så klart

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dom små tossingarna

  1. Matilda Berlin skriver:

    Så viktigt! Dock har jag världens sämsta fötter…. Får alltid skavsår, av allt… SÅ himla irriterande!! Kram söta du <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *