Det håller inte längre…

… att säga att man inte hinner träna längre. Nu har träningen flyttat in i vardagsrummet och det gör att man bara behöver sätta på teven. Jag läser i en kvällstidning att det blivit en fluga under pandemin och att många passar på när de jobbar hemma.

Att ta ett break i hemarbetet och röra på sig borde alla passa på att göra. Stillasittande jobb hemma vid köksbordet eller soffan gör att arbetsskadorna börjar komma. Ergonomiska arbetsplatser hemma är det få förunnat att ha.

Jag önskar att både min och andra arbetsplatser skulle införa 1 timmas obligatorisk träning på arbetstid. Det kan vara en cykeltur eller promenad. Kanske ett pass på gymmet eller där man rör sig till musik. Den svenska folkhälsan är inte vad den har varit.

Det är mycket pengar som går åt till att bota fetmarelaterade sjukdomar. Man skulle kanske kunna leva nåt åt längre också om man rörde på sig som en livsstil. Åtminstone leva friskare.

I coronans spår har det pratats om att fetma är en risk att få corona. Det är väl kanske inte hela sanningen och det ska bli intressant att om några år kunna ta del av statistik på vad som orsakat corona och vilka som varit mer mottagliga än andra. Om det nu finns någon sådan. Vi får väl se.

Under tiden får vi ta hand om oss själva genom att äta lite bättre, försöka sova bra om nätterna och röra på oss. Vare sig vi är i en riskgrupp eller ej så blir livet lättare att leva då.

Bra mat ger ett bra liv

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *