Dansa med stjärnor

Att dansa är en konst i sig, man kan göra på så många olika sätt och få resultat som ger helt olika upplevelser för såväl åskådare som utövare. Men det är inte det enklaste, mycket övning krävs och även en välbehållen kroppsfigur. När stjärnorna på TV eller på scenen drar igång ser det så lätt ut, men man måste minnas att stegen blivit repeterade hundratals gånger för att komma dit de kommit. Här tänkte vi gå igenom lite olika typer av förberedelser samt vad stjärnor från andra bakgrunder gjort för att förbereda sig inför tävlingar som Let’s Dance.

Som ni säkert redan vet är känslan väldigt god när höfterna får svänga loss och glädjen sprudla. Men det är inte alla som har det i sig från början och måste mjuka upp sina leder. Det är en rolig träningsform som lockar många människor till en bättre hälsa. Det finns salsakurser och det finns Zumba-pass, varianterna är många och de fokuserar på olika aspekter av dans. Men något de alla har gemensamt är kravet att följa rytmen i musiken.  Ska man bli en bättre dansare behöver man gå igenom musiken som skall dansas till ett par gånger så att man blir bekväm till tonerna, dansar man med en partner är det ännu viktigare med symbiosen till musiken. Det är ju bara du och din danspartner som rör er till musiken, har ni olika tempon i dansen blir det då väldigt märkligt.

Vi kunde se Thomas Ravelli i programmet med stora bekymmer från start. Trots god fysik från sin tid som fotbollsproffs var han ingen superstjärna på dansscenen, låga betyg gavs ut från domarna. Vi kunde läsa om hur han tränade och försökte släppa loss på sina höfter.  Men det blev för svårt och han åkte ut till slut, några andra fotbollsspelare som medverkat i Let’s Dance är Elfsborg-legendaren Anders Svensson och före detta Premier League-spelaren Jesper Blomqvist. Det gick väldigt bra för Jesper i programmet och han tog hem titeln likt många gånger i fotbollskarriären. Hans Manchester United ser starka ut i år och kanske de kan hämta hem pokalen igen. Kanske har Jesper delat med sig av sitt fina fotarbete till den forna klubbens spelare, tror ni det kan man spå en vinnare bland alla bets. Vill man hålla sig till danstävlingen får man vänta till nästa års upplaga.

Snabba och kvicka fötter är ett måste vid snabbare danstakter. Fotarbete är något man måste jobba med, och det är inte bara fotbollsspelare som övar på detta, även boxare använder sig av dans för att bli bättre på sin sport. Dock tror vi inte att det funkar åt andra hållet runt… Det allra viktigaste när man ska lära sig dansa är att våga. Man måste våga släppa loss och finna rytmen, man måste våga ha kul och glömma bort alla som kollar. Dans är ett utryck för glädje och avslappning. Så kom ihåg att våga att ha kul när ni ger er ut på dansgolven!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *