Bödelskyssen – av Mons Kallentoft

I somras läste jag ovanligt mycket böcker och en av de bästa var Mons Kallentofts bok, Heroine. Det var spänning från första till sista sidan. Bödelskyssen är nästan lika bra. Han har snäppat upp vad det gäller att skriva, kul.

Nu är det kriminalinspektör Malin Fors som är tillbaka i Sverige efter jobb i Bangkok. Hon är nykter men behöver jobba för att hålla demonerna på plats och givetvis får hon det. Boken utspelas i Linköping, där ett plan kapas och sen är storyn igång.

Som så många andra gånger är det hämnd som styr när något vill börja styra över andras liv. Barn, brända bilar, sexuella trakasserier och en jakt på klockan för att hitta offren levande driver handlingen framåt i ett rasande tempo.

Jag gilla Mons sätt att skriva. Det är som ett böljande hav att läsa hans texter och jag vet att jag alltid får en riktigt bra story när jag klickat hem en bok av honom. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan nästa bok kommer. Under tiden väljer jag något annat i bokhögen.

Vad läser du nu?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bödelskyssen – av Mons Kallentoft

  1. Ethel skriver:

    Jag läser Stephen Kings deckartrilogi om Bill Hodges. Både gillar och inte gillar. Mittenboken var ganska långtråkig fram till de sista 60 sidorna när det hettade till. Håller på med trean nu. Verkar mer lovande så långt än de två tidigare. Riktigt bra.

  2. jessy skriver:

    Läser ingenting just nu 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *