Begynnelsen – av Dan Brown

Nu ska den välkände Robert Langdon igång och lösa världsproblemen igen. Boken börjar när Edmond Kirsch möter biskop Antonio Valdespino och hans två kollegor. Han ska berätta om mänsklighetens grundläggande frågor som han tror att han kommit på spåren. Det är själva upptakten till hela storyn.

Edmond var en av Langdons elever och är numera en forskande miljardär och håller en föreläsning som Robert besöker. Givetvis sker en katastrof och Edmond blir dödad. Sen rullar allt igång.

Boken är fylld av härliga miljöbeskrivningar som är så verklighetsbaserade att man nästan känner att man är på plats. Sen är det fullt av symboler och spanska meningar som gör det lite hackigt att läsa. Flytet infinner sig inte riktigt för mig.

Varifrån kommer vi?

Vart är vi på väg?

Uppstod livet spontant, med hjälp av fysikens lagar?

Robert blir anklagad för kidnappning av Ambra som frivilligt följt med honom. Sen börjar jakten. Jakten på svaren som det känns som om man aldrig får svar på. För vem vet egentligen hur det hela startade? Vet du?

Boken är helt klart läsvärd men den är över 500 sidor och det skulle inte ha varit något problem att dra ner den till 450 för handlingens skull.

4 klackar av 6 möjliga

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *