Att vila och ladda hjärnan

Imorse tyckte jag att det låg en bit lego på parkeringen. Det fick mig att tänka på barndomen och hur okomplicerat allt var då. Man behövde inte handla och laga mat, man behövde inte jobba och betala räkningar. Bra leva, äta och leka. Ja, innan skolan då. Jag älskade att bygga lego, kunde hålla på i flera timmar. Men även att lägga pussel.

Pussel är något jag försöker lägga även i vuxen ålder. För att vila hjärnan, fokusera på något annat och bara sitta stilla. Det är en underbar avkoppling. Här hittar du barnpussel och en massa andra roliga saker.

Ett pussel gör man ju inte som man vill med. Bitarna måste passa och gör dom inte det så får man byta och testa och prova. Lurigt och kanske lite svårt, beroende på mönster och antal bitar. Numera brukar jag nöja mig med 1000 bitar, det räcker gott och väl.

Men bygger man med lego kan man fantisera och göra vad man vill. Givetvis fanns det lite bruksanvisningar med när jag var lite och köpte lego, men när man byggt klart modellerna så kan man ju göra vad man vill. Det var jättekul.

Ibland har jag lust att ta fram legokartongen och bara sätta mig och bygga. Någon annat som jag tyckte var kul var modelljärnvägar. En klasskompis hade en lillebror som hade en gigantisk tågbana och jag tyckte det såg jättekul ut, men det gjorde inte hon. Till slut köpte jag ett eget tåg och en egen liten räls, inte lika stor men kul var det.

Nu för tiden är det mest datorer som gäller. Nyss såg jag ett barn som satt i barnvagn, kunde knappt äta själv, men leka med mammas mobil kunde han. Lite galet tycker jag. Inte så kreativt och nyskapande men det är väl så det är nuförtiden.

Ja, leksaker kan man verkligen ha för att koppla av med. Allt från pilkastningstavlor, fotbollar och badminton kan göra att du rensar hjärnan lite. Och framför allt ha kul. Och det är det viktigaste tror jag, att vi ska ha kul!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *