Att vandra på Inkaleden

En synnerligen intressant och rolig föreläsning av äventyraren Nicklas Lautakoski.

Att vandra är kanske inte min grej men efter den här föreläsningen kanske jag ändrar mig.

Han driver företaget swett och de anordnar vandringar i världsklass. Vi fick under 2 timmar veta vad vandring handlade om. Att möta andra kulturer, träffa människor man aldrig annars skulle se, äta mat från alla jordens hörn och utmana sig själv och sin kropp kan vara både nyttigt och spännande.

Resorna är bra organiserade och har alltid svenska guider med. Dels för säkerhetens skull och för att det ska bli lättare att kommunicera. Vem vill inte ha lite pepp från en svens röst när benen känns tunga och modet sviktar?

Vanligtvis väntar man någon dag med att börja vandra för att kroppen ska acklimatisera sig och för att man ska lära känna de andra i gänget. Man får reda på vad man ska ha med sig i den gigantiska ryggsäcken och hur man ska lägga upp träningen innan. Man bör vara lite tränad och ha lite flås innan man ger sig på en vandring till Everest Basecamp…

Han berättade på ett informativt och lättsamt sätt som gjorde att man ville anmäla sig direkt. Det finns ”lättare” vandringar, fyllda av god mat i till exempel Italien som bara varar i 5 dagar. Man lär ju lätt promenera bort efterrätten i alla fall…

Han genomför just nu en föreläsningsturné på 20 platser till i Sverige så passa på att gå in på deras hemsida och kolla om han kommer till din stad. Föreläsningen är gratis och väldigt intressant. Gå om du har möjlighet!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att vandra på Inkaleden

  1. Malin Svensson skriver:

    Åh så intressant!!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *