Att sova på landet

Jag sover bäst på landet. Alla årstider och alla nätter. Lägenheten i stan är helt ok och jag trivs jättebra där också, men landet är landet. Ren och frisk luft, även om den är kall just nu, och dofter från blommor, växter och naturen. Det är helt underbart.

Luften är viktigare än man tror, både hemma och på andra ställen. Man påverkas av den mer än man tror. Lukten är ju ett av våra sinnen och det brukar jag försöka tänka på när jag skriver. Lukten på gymmet och i omklädningsrummet är ju inte lika kul som den framför brasan i vardagsrummet. På vissa ställen skulle det verkligen behövas bättre ventilation för att rena och kyla luften.

I somras när jag sprang och cyklade mycket ute så tänkte jag på hur mycket dofter jag tog in. Och ljud från fåglar och bäckar som porlade. Man fick energi av att springa. Men så fort det kommer en bil så kommer det avgaser och de ljuvliga dofterna förstörs. Bästa platsen på jorden kanske min veranda är!

I trädgården kan man busa matte!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Att sova på landet

  1. Ethel skriver:

    Visst är det härligt med lantluft! Till och med när jag känner hästgödsellukten från grannen ;-).

  2. jessy skriver:

    Så mysigt! Själv är jag uppväxt på landet och är en lättnad att åka hem till pappa lite då och då och bara njuta av naturen runt omkring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *