Att skriva träningsdagbok

Jag får en del nyhetsmail och nu fick jag ett som handlar om löpning. Där skriver man om sättet att hålla koll på sin träning. Det enda sättet är att skriva dagbok. Det finns många särr. Antingen i en kalender eller något webbverktyg eller någon app.

Skriver man träningsdagbok är det lätt att hålla koll på träningen både bakåt och framåt. Hur mycket har jag sprungit och hur gick det egentligen? Man kan också planera in träningen om man har ett lopp framöver så man hinner formtoppa.

Det kan också vara så att man får ont av någon typ av löpning. NÄr inträffar det? Vid långa turen, backar eller intervaller? Bra att reda ut ifall man ska lägga om träningen för att hålla i längden.

Saker att notera;

Hur långt sprang jag?

Vilken tid?

Hur kändes det? Var jag pigg eller trött efteråt?

Man kan ju även kolla vad man ätit om ett pass går dåligt och man inte känner att man har någon ork. Maten är viktigare än man tror och det kan vara dags att ändra på den om man märker att passen inte håller så pass bra kvalité som man önskar.

Har man koll på läget så är det också svårare att strunta i ett pass. Står det 1 mil på schemat så är det faktiskt bara att ta på sig skorna och springa. Skönt att slippa fundera på vad man ska göra?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att skriva träningsdagbok

  1. Tycker det är bra att tracka hur det går med träningen och att kunna se samband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *