Att simma eller inte simma – det är frågan?

Jag är dålig på att simma, det vet ni som följt mig ett tag. Fick en kallsup som lite, lärde mig simma sent, har linser, ser dåligt, rädd att doppa huvudet…. Ändå försöker jag att utmana mig själv för att övervinna rädslan.

Jag har ju simmat mycket i badhuset och det är både skönt och nyttigt. Nu är badhusen stängda för renovering både i Vingåker och Katrineholm och jag är inte den som ger mig ut och simmar 1 km i sjön.

Förra sommaren var jag med på 2 Triathlon, det korta distansen. 400 meter simning, 2 mil cykel och 5 km löpning. En kul grej där sluttiden räknas och man får testa sig själv. Nu har jag anmält mig till ett Triathlon i år och jag börjar tveka på om jag ska vara med eller ej. Och det är simningen det beror på.

Jag har inte simmar på ett par månader och det är väl inte så att jag glömt hur man gör…men jag vill hålla igång med det för det är alltid en liten chock för kroppen när man slänger sig i och vattnet sakta kryper innanför våtdräkten.

Ibland känns det som om man ska bli förlamad av kyla och att våtdräktens kardborreband pressas in i nacken så att jag inte får någon luft. Och får jag ingen luft blir det inte bra, då stannar hela systemet upp.

Vi får se om jag lyckas tämja mina dåliga känslor för vatten, annars håller jag mig till att bara träna cykel och simning.

Får hänga kvar i garderoben…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Att simma eller inte simma – det är frågan?

  1. Matilda Berlin skriver:

    Du kan vännen!! Du är grym, så just do it <33

  2. Ethel skriver:

    Jag har aldrig haft en våtdräkt på mig. Låter inte särskilt skönt …
    Funkar ju bra att bara cykla och springa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *