Att klara 2018

Min kloka FB-vän Inger la ut tips inför 2018.

Bygg vidare på det som fungerat bra under förra året.

Passa på att ändra gamla mönster.

Dokumentera dina framgångar.

Ta regelbundna mikrosemestrar.

Fokusera på det du gör.

Uppmuntra dig själv och andra.

Tänk annorlunda.

Sätt upp rimliga mål.

Bli glad för varje gång du äter lite bättre och rör på dig lite mer.

Lev efter de små stegens principer.

Låt det nya året bli precis så underbart som vi själva vill ha det.

Det ligger mycket i ovanstående meningar. Vissa spenderar huuur mycket tid på gymmet som helst och uppdaterar FB under tiden, går hem och äter onyttigt, dricker vin och alkohol på helgerna, sätter upp mål att under januari köra järnet, tappar allt i februari, kör på som vanligt – för det har alltid funkat, struntar i vad som går bra och vad som kan ändras, bryter inga mönster….. Ja, listan kan göras lång.

Jag har ett excelark där jag bokför min träning under året. Jag planerar ungefär ett halvår i förväg. Jag har dans och teaterkurser, avslutningar och regiuppdrag som ska samsas med löpning, simning och cykel.

Sen ska jag ta hand om hus och trädgård, tvätta, dammsuga och läsa nån bok ibland….haha. Livet liksom. Men idag gjorde jag något nytt. Jag la in ett träningspass på lunchen. Intervaller. 4+4 minuter kan man faktiskt bränna av om man åker ombytt till gymmet och har mat klar att värma.

Jag kan inte säga att jag är speciellt förändringsbenägen men jag laborerar hela tiden med mitt träningsschema för att få till det optimalt. På fredag ska jag ta massage för benen för första gången, hoppas det är skönt!

Det är ett av de tillfällen jag får planera om träningen för efter den massagen blir det inte en mil på löpbandet. Det får bli milen på torsdag och kanske dips och chins på fredagen. Man får fråga vad som blir bäst för kroppen och vara flexibel.

Jag har följt mitt träningsschema otroligt bra under 2017. Men visst skulle jag vilja hinna träna mer. Men det är som Inger påpekar, man måste sätta rimliga mål.

Nyttig mat, sömn och träning=tjoho!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att klara 2018

  1. Gabriella skriver:

    Såå bra inlägg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *