Att fängsla sina läsare

Fick ett nyhetsmail från Veronica Grönte där hon skriver om hur man fängslar sina läsare. hon skickar med 2 stycken text där den ena texten innehåller mer undertext. Det är inte så lätt alla gånger. Men ju mer man skriver desto lättare blir det, övning ger ju färdighet.

Det är så mycket man ska tänka på när man skriver. Gestaltning, personbeskrivningar, miljöer, undertexter och antalet karaktärer. Till slut blir det så att man får fokusera på en sak i taget. Och när man gått igenom allt är det bara att börja om igen med att rensa bland alla slaggord. Det finns alltid något att putsa på.

Och det är väl därför vi skriver och håller på med konstnärlig verksamhet över huvud taget. Man kan vinkla, vända och vrida på det mesta. Inget är rätt och fel och allt ät möjligt. Och lyckas vi med ett bra manus, vare sig det är ett bokmanus eller för teater, så lyckas vi kanske med den svåra konsten – att fängsla våra läsare!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Att fängsla sina läsare

  1. Eva-Lisa skriver:

    Visst är det så. Mycket att hålla reda på för att en historia ska bli riktigt genomarbetad och fängsla läsaren, men det är därför man redigerar manuset några varv. Utkastet blir ju aldrig perfekt 🙂

  2. jessy skriver:

    Verkligen, så är det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *