Att bli snabbare

Idag har jag planer på att komma igång igen med mina intervaller på lunchen. Det gick trögt ett tag och jag sprang och cyklade så pass mycket att jag valde att lägga ner intervallerna ett tag. Men, nu ska jag igång igen. Kanske får sänka tempot men det gör inget, man är snart på banan igen.

Att bli snabbare tar sin tid och intervaller är ett av knepen att ta till. Man får variera sig, växla tempo och testa olika hastigheter. Jag har gått från korta intervaller till 4 minuter. Det hela handlar ju om att vänja kroppen vid att springa snabbare och det bör man göra så lång period som möjligt om det ska ge något. Att ruscha i 30 sekunder ger inte så mycket.

Jag kör 4×4 minuter och har kört på 12.0 i hastighet. Idag får jag nog tagga ner och kanske börja på 11,5 eller något liknande. Det beror lite på hur jag känner mig just då. Man får lyssna på kroppen!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Att bli snabbare

 1. Ethel skriver:

  Lycka till! Roligt med intervaller men såå jobbigt!
  Har varit för varmt att jogga den senaste tiden, men idag blir det en runda. Hoppas att jag inte lagt av mig alltför mycket :-/.

 2. Dixi Wonderland skriver:

  Bra att du lyssnar på kroppen och inte bara kör på 🙂 Lycka till!

 3. Annie skriver:

  Du är så duktigt med konditionsträningen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *