Återvändaren – vandringsteater på Sävstaholms slott

Vi möttes av en orkester och det lät riktigt bra. Hade gärna hört mer av bandet. Prosten med fru på väg till läkaren för sin envisa hostas skull.

Här ser vi doktor Aronsons sjukstuga och läkaren i full fart att bota en patient.

Vackert fiolspel fick vi höra innan det var dags att förflytta sig igen. Denna gång fick vi höra sång av Charlotta Bonde, som lämnade sin man efter några års äktenskap. Han blev så ledsen att han grät tills han blev blind.

Här ser vi bonden själv på sitt fina slott. Jag hade gärna sett att man tagit fram Kulturskolans elever mer. Nu var det mest lärarna som hade repliker. De följde mest med som en svans och hade de inte varit med så hade handlingen inte ändrats. Nu blev det mest en föreställning av lärarna.

Scenen med Läppe-Pelle var rolig och jag hade önskat att den komiska delen hade genomsyrat föreställningen mer. I orkestern var det många elever som deltog och det var kul. Lite vassare sångtexter och koreografi som alla kan hänga med på i slutet så hade det varit toppen.

Väldigt kul att man ändå väljer att skriva en story där allt från greve Bonde till det berömda Sävstaholms-äpplet figurerar. Och att man valt att spela utanför slottet. Bra att parken används och kul att man fick vandra omkring och se olika scener. Lite rörigt med alla som skulle vara statister. Man visste inte vem som var vem och där hade jag önskat en mer tydlig linje.

Jag hoppas att man fortsätter att göra den här typen av föreställningar där allmänheten kan få njuta av kulturen i den fina parken. Nu fick 4 av 8 föreställningar ställas in pga vädret och det var trist för alla som repat. Kanske kunde ha ordnats med ett partytält i mitten av parken där musikerna hade kunnat utgå ifrån hela tiden. Det var i alla fall en mycket sevärd föreställning och just i denna stund spelas den sista.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *