Är du smart med maten?

Att äta rätt när man tränar mycket är inte lätt. Man ska hålla vikten samtidigt som man ska få i sig tillräckligt med mat, som är nyttig, för att orka träna och utvecklas. En kombo som inte är glasklar. Åtminstone inte för mig i alla fall.

Jag brukar planera maten så gott det går. Gör ofta storkok som räcker flera dagar. Jag lever ensam och det gör inget om jag får äta samma mat två eller tre dagar, det är ingen annan än jag som kan klaga. Gör man mat man gillar så funkar det jättebra.

Jag brukar blanda mellan kyckling fick och köttfärs. Sen lägger jag på en massa grönsaker och sen är det klart. Kyckling eller lax i ugnen med grönsaker till är perfekt. Är det tinat och man inte är vrålhungrig kan man duscha under tiden om man kommit hem från träningen.

Man får passa på att laga mat de dagar man har tid. På helgerna är jag på landet och lagar gärna mat i vedspisen. Ugnen är ju så att säga redan på. Att steka mat i övernattningslägenheten känns så där… Man får vädra som bara den.

 Funkar maten så funkar träningen!

Sen finns det ju lättare maträtter som man kan slänga ihop ganska snabbt. Pasta, räkor, creme fraiche, curry och tomatpure. 5 ingredienser och en kastrull. Räcker till ca 3 portioner om man tar med en avokado varje gång.

Någon jag gjorde mycket förr var att frysa in mat. Jag gjorde allt från lasagne till korv stroganoff med pasta eller ris. Sen frös jag in och hade flera olika rätter att välja mellan. Tar man ut det kvällen innan så behöver det inte vara i micron så länge.

Det är bra att ta sig en funderare på mellanmålen också. En korv på macken kan ju vara gott men en banan eller proteinbar kanske är ett bättre alternativ. Men ibland får man ju fuska lite…haha.

Mat är gott och bör vara nyttigt. Det viktigaste är att vi varierar den och äter mycket frukt och grönt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *