Alla kulturarbetare stretar på i en jävla motvind – all heder åt oss!!!!

Folkteatern våren 2021

Vi vågar hoppas – och står redo!

 

Folkteatern fortsätter att vända och vrida på hur vi kan spela teater under en pandemi. Flera förändringar har redan skett i vår repertoar och fler kan komma, men vår strävan är att på bästa möjliga vis kunna erbjuda publiken scenkonst, så snart vi bara kan. Vi längtar – snart blommar det på Järntorget igen!

– Även om det är oerhört smärtsamt att behöva flytta fram och avblåsa planerade premiärer så försöker vi möta pandemin med kreativitet. Vi längtar efter att möta publiken igen, säger Frida Röhl konstnärlig ledare.


Arvet av Alejandro Leiva Wenger, regi Frida Röhl.
Ett nyskrivet kammarspel om familjehemligheter och lögner, nedärvd tystnad och om hur mycket vi egentligen bör ta reda på om vår framtid. Vår konstnärliga ledare Frida Röhl repeterar just nu denna föreställning på Riksteatern i Hallunda. Vi hoppas och tror att vi kan ta emot den som planerat under senvåren. I ensemblen möter vi Ing-Marie Carlsson, Niklas Falk, Nina Haber och Emma Mehonic.

Dödsdansen av August Strindberg, regi och koncept: Anton Källrot, Ylva Olaison och Jonathan Silén (ÖGAT).
Folkteatern bjuder nu upp till en unik version av Strindbergs råa mästerverk Dödsdansen. En specialbearbetning för en unik plats i staden, under en specifik era i samtiden. Upplev det isolerade parets kamp om rätten till oförrätten – ett år in i vår egen pandemiverklighet. Vad händer bakom alla stängda ytterdörrar under karantänen? Som en fluga på väggen tillåts du som publik, på säkert avstånd, att komma närmare än någonsin tidigare. I rollerna ser vi Andrea Paddington Edwards, Lena B Nilsson, Jonas Sjöqvist och Sara Wikström.

En scen för dig
Under pandemin har du möjlighet att stämma en digital träff med våra skådespelare. Vi bjuder på en dialog med utvald 20-minutersdramatik, uppläst från en soffa till en annan. Titta själv eller bjud några vänner på länken. Utmynnar mötet i fördjupade samtal om texten och livet, så låt gå! En dos drama, direkt hem till dig! Medverkande: Sanna HultmanEmma Österlöf med flera.

Fjärde Scenen
På vår digitala plattform Fjärde Scenen fortsätter vi att presentera verk från jordens alla hörn. Senast upplagt är experimentelle Yan Juns Shadow och John Wieses Secant; ett hyllningsverk till den konceptuelle konstnären GX Jupitter-Larsen.

Gästspel och konserter
Dokumentärfilmsklubben Doc Lounge, ett performance med Erik Dahl och Charlotta Grimfjord Cederblad samt konserter med El Perro del Mar, BADA och New Tide Orquesta är några av de akter vi hoppas kunna ta emot senare i vår.

Monsieur Venus av och regi Malin Axelsson, fritt efter Rachilde.
Denna storslagna föreställning hade en intern premiär för åtta personer den 4 december 2020, men med stor sorg tvingas vi inse att en spelperiod tyvärr är ogenomförbar just nu, men vi hoppas hitta nya möjligheter längre fram.

Ett drömspel av August Strindberg, regi och koreografi Örjan Andersson.
Föreställningen, som skulle haft premiär 15 februari i år, är framflyttad till 2023. Det är synd om människorna som tvingas vänta, men den som väntar på något gott …

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru, dramatisering och regi Farnaz Arbabi.
Gästspelet från Unga Klara var planerat till mars 2021, men kommer dessvärre inte att kunna genomföras. En påkostad filminspelning finns att streama här t.om. 31 mars. 

Scum-manifestet av Valerie Solanas, regi Erik Holmström.
Andrea Paddington Edwards hyllade monolog var planerad att spelas i vår, men flyttas på framtiden. Håll utkik!


Med reservation för eventuella ändringar.


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *