11 km

Japp, igår kväll hade jag hundvakt och passade på att springa på löpbandet efter barndansen. Tänkte öka milen lite och får göra det succesivt. Igår blev det 11km. Jag drog ner på tempot lite väl mycket tror jag och fick inte riktigt koll på stegen och andningen. Vanligtvis springer jag på 10,5 på löpbandet och nu drog jag ner tempot till 9,8. Jag kanske skulle ha hållit mig till 10,2 och bara lagt på en km? Det där är så svårt.

Jag ska försöka få till 12 km nästa vecka och prova att börja på 10,2. Det värsta som kan hända är ju att man får kliva av bandet och pusta ut och t lite vatten. Skulle vara kul att kunna komma upp i 15km. Jag vet att jag förut inte velat springa mer än en mil men jag har blivit lite sugen på det.

Jag kan konstatera att Triathlon inte är något för mig eftersom jag är så dålig på att simma och tycker det är jobbigt. Även om jag simmar i badhuset så känns det annorlunda när man ska ut i en sjö. Jag får lite panikkänslor och då kan man göra något roligare.

Någon hejare på cykel kommer jag heller aldrig att bli även om jag tycker det är roligt. Nästa år ska jag cykla Tisnaren runt, 6 mil, men jag cyklar för att det är roligt och för att variera träningen.

Då återstår löpningen. Den kan jag ägna mig åt på landet, i stan, ute, inne, var jag än befinner mig. Ganska billig sport om man inte köper dyra kläder förstås. Och det händer ju… Jag satte upp mål för 2018 och milen har jag sprungit under 55 minuter. Det blev 54 37 på löpband, det är jag riktigt nöjd med.

Därför drar jag slutsatsen att löpningen är den jag vill satsa på om jag ska ut på några lopp, och det vill jag. Simningen och cyklingen kommer alltid att finnas med i bakgrunden som variation och komplement, men löpningen vinner!

 Variation

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *