Hur snabbt kan man springa?

Jag såg att en man sprungit marathon under 2 timmar. Eliud Kipchoge sprand med hjälp av 41 harar på 1, 59,40. Sanslöst snabbt. Nu har det framkommit att han använde ett par löpskor som gav lite extra stuns i stegen. Nike har en toppmodern skomodell som kan kapa tiden med 4%. Det är ju faktiskt ganska mycket.

Om jag skulle kapa min tid med 4% skulle jag vara överlycklig. Man kan ju också fråga sig…41 harar….. har man ingen koll alls på hur fort man ska springa eller? Jag är glad o jag hittar en blå tröja eller ett pr grå byxor framför mig som har ungefär samma steglängd under Vårruset. Men vi har ju alla lite olika förutsättningar.

Frågan är hur fort man egentligen kan springa. Och hur mycket hjälpmedel som är tillåtna. Var går gränsen för hur mycet stuns i skorna du kan lägga till utan att det räknas som fusk? Och hararna, har dom anmälts som en person eller 41 undet ett marathon?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hur snabbt kan man springa?

 1. StrongerLife skriver:

  Ja jag tycker det är jättesvårt, man kanske håller frukosten med lite gröt och så men sen kraschar kosten totalt eftersom man sällan håller koll på tiden ens. Men jag ska i alla fall göra mitt bästa, mer än så kan jag inte göra. 🙂 Och njuta ska jag… även om det känns som att jag typ håller på att bli sjuk.. suck

 2. Ethel skriver:

  Loppet Kipchoge gjorde kommer inte att räknas officiellt.
  Jag menar att det är fusk. Man får allt springa av enbart egen kraft, tycker jag.
  Harar gillar jag inte. Det gör det ”lättare” när man springer alldeles bakom. Får draghjälp. 41 harar får man inte ha under ett officiellt marathon. Inga harar alls, tror jag.
  Nej jag tycker det blir ointressant med ett lopp som görs med lite fuskhjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *