Hotet

Nu har jag sett filmen Hotet, i regi av Kjell Sundvall. Den är sen 2003 men känns ändå nyare än Rånarna. Vet inte varför. Shanti Rooney Maria Bonnevie och Stefan Sauk, har de bärande rollerna. Flygplanet Gripen har topphemlig utrustning som Lasse Brudell, Shanti Rooney, har hand om. Han blir kidnappad och hotad. Han ska byta ut en del i planets utrustning och gör han det får hans familj leva.

En bra story med tempo i handlingen. Kanske det är tempot och de snabba replikerna som gör att den känns fräschare än Rånarna.

Det är riktigt bra skådespelarinsatser och de känns trovärdiga. Något som också påverkar. Jag gillar Shanti, han är med i A-gruppen, filmerna av Arne Dahl. En riktig klippa i det gänget och jag förstår varför han fick den rollen.

Det kan vara så små saker som påverkar om vi tycker en film är bra eller inte. Och om det håller när den är äldre än 10 år. Den här gör det tycker jag.

Har du någon gammal favorit? Som fortfarande håller?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hotet

  1. Ethel skriver:

    Jag gillar Lukas Moodyssons filmer, t.ex. Fucking Åmål (1998) och Tillsammans (2000). De tror jag kommer att hålla länge. Han har gjort några filmer som jag inte vill se också, men det beror mer på det mörka innehållet än på att jag inte tror att de är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *