Håller det eller inte..?

Jag var och handlade lite och på hemvägen saktade jag in precis innan man kommer in i byn där jag bor. Det stod 4 vackra rådjur och åt på ängen. Eller om det var hjortar, vad vet jag. Det såg i alla fall ut som ett vykort och man ville spara bilden i sitt minne.

Jag bor på landet och det finns mängder med djur. Min lilla bil går inte så fort men det gör inget, det kan hoppa fram rådjur och andra djur lika fort ändå. Och snabba det är dom. Jag undrar hur mycket min lilla pärla skulle hålla för egentligen?

Jag googlade på ett företag som håller på med just mätningar om hur mycket en bil pallar. Det finns något som heter ansys simulering och där kan man få svar på mycket. Företaget är avancerade som tusan.

Dom jobbar inte bara med bilar utan även med byggnader. Det görs alltså simuleringar som visar hur de håller med tanke på alla påfrestningar som naturen kan bjuda på. Det finns ju mer saker som kan hända. Läste ni om bron i Italien som förr och flera människor fick sätta livet till.

För många är det viktigt att bilar och byggnader ser snygga ut. Modeller och arkitektur har ofta en avgörande betydelse när vi gör våra inköp. Vem vill köpa ett fult hus? Eller en ful bil? Men det är få som tänker på hur många timmar som gått åt att testa bilchassit innan man kan skicka ritningarna till tillverkaren. Det krävs hur mycket jobb som helst med att kvalitetssäkra i datasimuleringar först. Inget man tänker på direkt!

Men i vilket fall som helst är det bäst att lätta på gasen så man inte får en sån här på fronten. Eller hur?

Äppelknyckare!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Håller det eller inte..?

  1. Hoppas du får en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *