Ge mig lite enregi

Ibland känner man sig lite trött och sliten och jag önskar att man kunde stoppa in en kontakt i väggen och fylla på med energi, tänk va bra det skulle vara. Så kunde man strutta vidare som en liten Duracellkanin i livet. Men det funkar ju tyvärr inte.

Men det är ju tur att det finns energi i alla fall. Nu när det blir mörkare och framförallt kallare, åker jag bara till stugan på helgerna. Då blir det att ladda vedspis och kamin och tända. Både varmt och mysigt. Men jag har även element och försöker kombinera så gott det går. Skönt att känna sig vintertrygg och veta att det är varmt i stugan när man åker därifrån.

Elbolag finns det en hel drös att välja mellan och är man lite om sig och kring sig kan man alltid tjäna några kronor på att jämföra elpriserna. Det är ju inte billigt alla gånger.

Jag har funderat på om man kunde uppfinna ett löpband som man sprang sig trött på, samtidigt som man fick energi. Tänk om alla löparsteg kunde lagras i en liten maskin och sen tänder man lampan och det lyser, eller sätter på spisen eller ugnen. En idé jag skulle kunna ta tag i.

Jag läser om ser på teve om olika energikällor och man funderar på vad som är bäst och billigast. Jag trodde vindkraft var bra, det blåser ju mycket. Men det kostar tydligen massor att renovera och bygga upp så det var inte så smart. Sen finns det solceller som villaägare börjar montera på sina tak. Fast jag tycker inte det ser så snyggt ut. Men vill man ha billig energi så är det kanske bra. Å andra sidan är det inte gratis att installera och husets utseende påverkas i stor grad eftersom de måste sättas på den del av taket där solen skiner mest. Och då gäller det att ha ett tak som vetter mot solen.

Nej, jag tror att min tanke med löpband skulle vara riktigt bra. Ju mer du springer – ju varmare blir elementen! Vad tror du om det?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *