Frågan är varför man tränar

Jag såg en artikel om varför vi svenskar väljer att träna. Det finns ju flera olika anledningar. Själv tränar jag för att jag tycker det är skönt att känna att jag har kondition och är frisk. Motståndskraften mot sjukdomar höjs ju när man håller igång. Sen vill man kunna äta lite onyttigt ibland. Igår blev det en kebab och det kan man inte trycka i sig om man inte rör på sig emellanåt. Så här svarade svenskarna om varför man tränar.

1.  Jag vill få bättre fysisk hälsa
2. Jag vill få bättre kondition
3. Jag vill få bättre mental hälsa
4. Jag tycker det är roligt
5. Jag vill bli starkare
6. Jag vill få snyggare kropp
7. Jag vill kunna unna mig mat och dryck
8. Jag vill rehabilitera en skada
9. Jag får möjlighet att träffa kompisar
10. Jag vill förbereda mig inför ett lopp/en tävling

70% vill gå och promenera för att få kondis och det kommer en lång bit innan styrketräning och löpning. Många föredrar gruppträning, kanske för att få sällskap och att man kan ta med sig en träningskompis.

Haha, så här såg jag ut när jag sprang ute för nåt år sen. Påpälsad till max med löparhandskar och mössa. Men det behövdes.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *