Excel – det bästa som hänt mig

Jag har ju ett å annat järn i elden, det vet ni som följer min. För att komma ihåg allt och kunna hinna med det jag ska så planerar jag väldigt noga. Det är det och lång framförhållning som gör att jag klarar av mitt liv. Visst är det så att det kör ihop sig ibland men för det mesta går det att lösa.

Excel heter min lösning. Jag har en almanacka som sträcker sig ett helt år framöver och det krävs om jag ska kunna kombinera dans, teater, regi och träning. Ett excelark för vardagen, ett för träningen och ett för ekonomin. Jag skulle till och med kunna tänka mig att gå en Excelkurs för att få till ännu mer finesser än det som redan finns.

Jag jobbar mycket med färger och ser snabbt att teaterträningarna är blåa, dansen gul eller orange och möten är gröna. Det är helt suveränt, då behöver jag knappast läsa utan kan bara ögna igenom excelarket. Vet inte hur jag skulle kunna klara mig utan det programmet.

Vad det gäller ekonomin så gjorde jag för många år sen en årsbudget. Vare sig man har hyra eller amorteringar så är det ju samma utgift varje månad. Sen kommer el och försäkringar, dagisavgift och annat som är månatligt. Det är ju bara att skriva in och summera så får man se vad som lir över.

Ibland ska ju bilen lags, servas eller så är det någon annan stor utgift som plötsligt ploppar upp. Då kan det vara bra att se en helhet under året eller åtminstone halvåret. I excel kan man summera både på längden och bredden och det är perfekt när man känner sig lite trött i skallen och är rädd för att slå in fel på miniräknaren.

Jag är ju även God Man och har allas ekonomi uppställd i excelark. Lätt att summera, lätt att redovisa och lätt att överblicka. Alla förstår uppställningen och även där jobbar jag med färger. Perfekt!

Som sagt, utan Excel skulle hela mitt liv falla ihop…haha!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Excel – det bästa som hänt mig

  1. Ethel skriver:

    Visst är Excel bra! Jag är inte särskilt haj på allt som går att göra, men scheman och tabeller funkar. Du verkar strukturerad. Måste kännas tillfredsställande och du slipper den inre stressen av att inte ha helt och hållet koll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *