Det här med låttexter…

Jag har ju börjat skriva lite låttexter och det är jättekul. Fanns inte så mycket annat att göra när allt blev inställt pga coronan. Att sitta själv hemma och skriva är ju ett perfekt sätt att slå ihjäl tiden på.

När jag själv har sjungit igenom lite texter så märker jag hur låtskrivare skarvar både här och där. Man upprepar ord i början av låtar och rimmet stämmer sisådär. Å andra sidan är det ingen lag på att allt ska rimma men ibland låter det inte så bra om det inte gör det.

Att skriva texter är att förmedla en känsla och det är inte lätt. Känslor, sinnesstämning, rim, mening och rätt ord på rätt ställe. Det är väl där de stora låtskrivarna får till det eftersom dom gör hit efter hit. Att få allt att stämma är ett gediget hantverk. Vare sig du skriver böcker eller sångtexter.

Ibland verkar det som om vissa bara kan spotta ur sig texter eller böcker. Jag tror att har man talang för något så flyter det på. Vissa är bra på att måla, andra att mecka med bilar och andra att skriva. Sen finns det ju olika grader av kunskap och talang inom alla områden.

Nu har melodifestivalens ansvariga beslutat att det ska vara blandat mellan kvinnor och män när det skrivs låtar. Ett urbota idé tycker jag. Det är som att tvinga någon att bli bilmeck för att det är få såna. Eller att bli florist för att det är så såna. Man måste få välja själv vad man vill göra.

Det man tycker om gör man. Det man gör mycket av blir bra och utvecklas. Utvecklas det och blir bättre får man ökad kunskap och mer inspiration. Kontentan måste vara att man ska få välja själv.

Eller vad tycker du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *